Foredrag skoler

FOREDRAG PÅ SKOLER


Foredrag for unge på skoler, efterskoler og gymnasierNår Frank Clifforth holder foredrag for unge på skoler, efterskoler og gymnasier rammer han direkte ind i de unges sjæl og forståelse af de benhårde konsekvenser, det kan have, hvis man leger med ilden og inviterer alkohol, hash og hårde stoffer ind i sit liv.


Der skal naturligvis være plads til fest og farver i et ungdomsliv, men det er ikke konsekvensfrit at lege med et stort alkoholforbrug og diverse andre rusmidler og stoffer.


Med udgangspunkt i sin egen historie og sin pædagogiske viden taler Frank uden fordømmelse, og med en stor forståelse for de unges udfordringer og problemer.


Et foredrag for unge – der bliver i øjenhøjdeNår jeg holder foredrag for unge, tager jeg udgangspunkt i de problemstillinger og udfordringer, som de unge står med i deres hverdag.


Det kan være følelsen af ikke at være god nok, følelsen af at skulle præstere hele tiden, mobning, faglige udfordringer i skolen, problemer derhjemme, hvordan man er en god ven/veninde, de sociale mediers polerede billede af livet og følelsen af at skulle leve op til alle kravene.


Som afsæt for foredraget og dialogen bruger jeg mine erfaringer fra mit eget liv ift. skolegang, venner, håndtering af svære følelser, misbrug osv.  Min livserfaring kombinerer jeg med mine erfaringer og faglige viden fra mit pædagogiske arbejde med unge mennesker.


Ingen af os slipper gennem livet uden problemer, modgang, sorg, smerte, frygt osv.


Men hvis vi ikke får talt om det, der er svært, er vi nødt til at finde andre måder at håndtere vores følelser på. Det kan være igennem stoffer, alkohol, træning, cutting, spiseforstyrrelser eller en ufrivillig stræben og overdrevet perfektionisme i skolen.


Et af Franks budskaber til de unge er, at der findes andre mere hensigtsmæssige veje, man kan gå, når noget bliver for svært.


Ved foredrag for unge lægger Frank bl.a. vægt på vigtigheden af:  • At turde åbne op og bede om hjælp
  • At være en god kammerat og bemærke og handle på, hvis en ven eller veninde har det svært

eller ændrer adfærd

  • At tale med voksne, som man stoler på
  • At turde tro på det gode og gå efter sine drømme


Følelserne og det svære får pladsNår Frank Clifforth holder foredrag for unge, er det meget tydeligt at åbenhed skaber åbenhed.


Min oplevelse og erfaring er, at ærlighed, autencitet og empati vækker de unges opmærksomhed, og at de under foredraget ofte kommer i kontakt med deres egne følelser.


De spejler min åbenhed, og pludselig tør en ung måske fortælle om noget, der er rigtig svært.


Jeg er ikke bange for at fortælle om mit uperfekte liv, og jeg er ikke bange for at vise følelser.


Mange unge har jo også ting, de slås med, og jeg siger altid til dem:

”Hvis I bliver rørt under foredraget, så græd bare. Tårer er helt ok, og I har en krammeven lige ved siden af jer.”


Franks ærlighed og autentiske nærvær med de unge skaber et helt særligt rum, hvor det er ok, at give plads til følelserne og sætte ord på det, der er svært.


Når jeg fortæller de unge om mit liv, så viser jeg, at det er ok ikke at være perfekt.

At det er ok at være ked af det, og ok at vise det.

Pris på foredrag for unge


på skolerFrank Clifforth tilbyder både foredrag med og uden musik.


Musikken tilføjer en ekstra dimension til foredraget, og er med til at understøtte og forstærke historien og budskabet.


Prisen på foredrag for unge afhænger af varighed og indhold.


Kontakt Frank Clifforth for en uforpligtende snak om indhold, pris mv.


Alle foredrag tilpasses målgruppen – og indholdet kan justeres efter jeres ønsker.


Frank holder også foredrag om misbrug og forandring for voksen, fx lærere, pædagoger, forældre, pårørende til misbrugere mv. - Læs mere her


BOG: Frank Clifforth ... og selv om vejen den var langDe ældste klasser i folkeskolen og elever på efterskoler, gymnasier mv. kan have stort udbytte af at læse biografien om Frank Clifforths liv.


Bogen egner sig rigtig godt som udgangspunkt for vigtige diskussioner om misbrug, mønsterbrud og hvordan man kan håndtere problemer og svære følelser på en god måde.Frank Clifforth

frankclifforth@gmail.com

tlf.  (+45) 71 72 42 27

Copyright © Frank Clifforth


Skriv til webmaster